Saturday, May 19, 2007

Car Run On Water (Hydrogen)


sat tadi aku baru order menatang nii ..(hydro-gen ) dia boleh ubah aya'q jadi hydrogen .. alamak ..menatang apa pulak hydrogen nii dalam loghat kedah?.. tak paa kata 'angin-gas' laa senang nak kata.. ha ha ha ha .
Laa nii di yu ess (US) harga minyak petrol (oghang sini tak kata minyak petrol.. depa sebut 'gas'), dah naik tinggi. Dulu minyak petrol dalam berapa duit saja satu gelen .. tak sampai se dollar pun satu gelen .. Satu gelen tuu dalam 4 liter laa kot.
Apa faedah beli menatang 'hydro-gen' nii ??.. benda kita pasang di dalam bonet depan (hood) dekat dengan injin kereta.. kita tambah aya'q dalam tabung hitam tuu laa.. bila injin hidup .. menatang nii akan ubah aya'q yang kita bubuh dalam tabung hitam tuu jadi 'angin-gas' hydrogen.. lepas tuu 'angin-gas' tuu kita sambung ke saluran angin ke injin.
Jadi.. 'angin-gas' tuu akan bercampur dengan minyak petrol .. jadi kurang laa pakai minyak petrol .. bermakna jimat duit laaa... maknanya ..kita boleh guna aya'q untuk hidupkan injin kereta.

mungkin kalau esok esok orang dah pandai .. kita bolih guna aya'q saja ..tak payah nak beli minyak petrol lagi .. alamat ..mati laa syarikat syarikat minyak tuu .. nanti ada yang buat bisniss juae aya'q pulak kot..

Itu laa ..teknoloji yang ada di sini buat hari nii ..

2 comments:

bangcik said...

chek jan, so far macam mana kesan alat ni ttg performance enjin. kalau betui berkesan dan tak rosak enjin, boleh juai kat malaysia

din, tandop

Seo Link Master said...

Fuel is the adrenaline of any car, truck or engine. Thus, it is every vehicle owner's wish to enhance the fuel of their car and save more of it as well. With this in mind, the most innovative fuel-saving tool in the automotive industry was conceptualized and created: the Tornado Fuel saver. An automotive air channeling tool that creates a swirling air motion, the Tornado Fuel Saver allows the air to move in a faster and more efficient way by whirling air around corners and bends. Hence, more fuel is saved.