Wednesday, June 27, 2007

Anak Melayu idup di tempat oghang ..!!

Sebut pasai anak Melayu nii, aku ghasa ghamai jgak oghang oghang melayu yang dok tempat oghang sampai tak balik kampung. Baghu baghu nii aku pi jalan jalan di 'kampung' oghang melayu di New Haven, Connecticut.
Nak habaq bagi .. tang nii memang lubuk tempat oghang melayu yang mai ke US dan tak balik balik dah. aku tak tau laa pasai apa depa tak mau balik , aku pun tak mau dok koghek koghek sangat ..sat nii kena punggai (mengkalong) / tuju /baling dengan batu ...nanyaaaa !!!!

jadi pi laa ke restoran orang melayu di situ, yang best nya pasai restoran nii ,, nama dia Bentara ..nama melayu tuuu, lepaeh tuu menu dia pun bubuh dalam nama melayu!!! haaaa tu diaaa !!! mcm nasi goreng, tahu sumbat, goreng keuh teow,mee rebus.. . ada lagi aku pun tak ingat sgt. tapi aku dok tengok tengok juga kalau kalau ada juae ais-kepai .. tak dak pulakk. kalau ada aeh-kepai bess jgk.

ok laa.. nanti sambung lagii ..

Sunday, June 3, 2007

Hydro-Gen



Haghi nii.. benda yang aku order tuu dah sampai Kanada (Hydro-Gen). Aku cuba cari space di bahagian enjin utk letak benda ni. Sebab mounting bracket tak ada.. untuk sementara waktu.. aku ikat saja dulu dengan wayar. Lain lain hook-up tak buat lagi.. Aku pun dah beli dari e-bay potassium KOH sebagai pemangkin (catalyst) utk pecahkan air (H2O) ke angin-gas hydrogen.
Aku akan cerita lagi perkembangan selepas ujian dan penggunaan selanjutnya ..
Kereta ;Isuzu Trooper LS II 4x4
Enjin : 3.2 L

Saturday, June 2, 2007

VIP visitors from Malaysia

Bila sebut pasai Ve Ai Pee ni mcm mcm laa cerita.
Baru baru nii, aku pi tengok pesta sukan pelajar pelajar Malaysia di Kawasan Tengah USA,(mid-west region) atau pun depa sebut MidWest Games. Aku dapat tau memang depa buat pesta sukan ni tiap tiap tahun. Jadi masa tuu laa budak budak student nii mai main dan jgak sembang sembang jumpa kawan kawan dari U lain. Bagi pendapat aku.. elok laa macam tuu.
Tapi yang tak elok pun ada jgak, ... nak tau pasai apa tak elok?. Niii saja nak ceghita bagi semua tau laa, bukan apa!!! cuma sebagai pengajaran dan teladan. So... bila ada majlis macam nii.. ada laa VIP dari Malaysia yang datang, kononnya untuk meriahkan lagi pesta sukan tuu laa.. Tapi bagi pehak VIP tuu pulak, lain pulak tujuan depa mai sini. Masa tuu laa nak guna kesempatan nak pi shopping, nak main golf dan mcm mcm lagi. Ada pulak tuu terlalu busy dengan program-program shopping dan main golf sampai tak sempat nak join program program yang di atur untuk bersama sama pelajar.