Friday, August 29, 2008

Cost Cutting

laa ni semua baghang dah naik hagha bila hagha minyak naik. banyak pejabat yang mula kughangkan cost, ada yang mula bagi keja daghi ghumah (work from home), ada yang potong haghi keghja ( keghja 4 haghi seminggu) tapi keghja lebih masa untuk haghi haghi lain.
Aku pun cuba jgak cut-cost, aku akan buat keghja daghi ghumah (work from home). bila buat mcm tuu kughang laa sikit aku nak kena travel. Dengan kemajuan internet laju, aku boleh masuk ke opis punya computer dari ghumah. itu laa kemajuan sistem yang ada disini. Tapi keghja daghi ghumah bukan senang jgak, ada banyak gangguan dan jgak kena disiplin yang kuat.

selamat menyambut puasa utk semua keluarga dan sahabat handai jauh dan dekat diseluruh dunia. bila bulan posa nii tekenang kat arwah mak dan arwah pak aku. semoga allah mengampunkan dosa dosa mereka berdua. Amin.

Friday, August 22, 2008

Interesting design


haghi tu aku ada singgah di satu mesjid masa tengah jalan jalan. apa yang menaghik pasai mesjid ni ialah tempat ambik ayaq semayang dia. Tempat ambik ayaq semayang tu nampak sempoi saja tapi kemas dan bersih dan praktikal. Ni aku bubuh gambaq tempat ambik ayaq semayang dia. Kalau ada orang di kampung kita yang nak renovate tempat ambik ayaq semayang ,,aku ghasa boleh ciplak design ni kott!!. design nii memang baguih kalau utk oghang tua tua atau oghang yang ada masalah sakit belakang, atau buntut (whatever reason laaa..isyyhh ).. nak tegelak pulak dahh bila sebut sakit bontot nii ...

Going Places


aku ambek OFF 2 minggu nak bawak family pi jalan jalan. kali ni pi pilih utk pi jalan ke sebelah selatan pulak, sampai ke hujung-belah-selatan Amerika. ada batu terat tang tu ( batu terat nii mcm batu tanda).
Semua orang yang sampai tang tu, semua beghebut nak ambik gambaq dgn batu terat tu.. betuah sungguh batu tu..hahahaa.
Walau pun aku dah habaq dekat client aku, aku OFF 2 minggu, depa kadang kadang dok talipon jgak.. laaa susah betoi.. nak rehat sat pun depa dok cari. tu laa kalau zaman dah maju, tak dak tempat nak sembunyi. Laa ni pulak cellphone dah ada GPS so boleh track kita mana mana kita pi, berapa laju kita drive, berapa lama kita stop..semua boleh track.

Wednesday, August 6, 2008

My Previous business







aku, sejak dok meghempat tang ni, aku dah buat mcm mcm jenis bisnes utk tambah $$$, salah satunya ialah 'shipping'. Tapi laa tak buat dah, pasai tambang kapai pun dah mahai.
Nii antara kenangan ..
ni saja laa nak cegheta bagi pasai trailer di belakang tu, UHAUL. disini kalau kita nak angkut baghang baghang mcm nak pindah kaa .. kita boleh sewa trailer tu. ada mcm mcm jenis jgak trailer tu pun, ikut size kereta kita pulak. bila kita nak sewa kita kena habaq kereta apa yang nak tarek trailer tu.. kalau kereta tu kecik dia tak bagi tarik trailer yang besaq mcm dlm gambaq tu. Contoh kalau masa booking tu kita habaq kereta perodua kancil ..nanti dia tanya pulak,, nak bubuh dalam trailer tu kaa ?? h ah aha ah. sori laa perodua, bukan nak perli. Mcm van aku tu enjin 8 selinder 5,800 c.c.

Monday, August 4, 2008

time-out !!

nak rehat sat .. segan nak tulis..
pasai aku suka pi ayaQ teghjun, aku ghasa yang nii yang paling besss.