Friday, August 22, 2008

Interesting design


haghi tu aku ada singgah di satu mesjid masa tengah jalan jalan. apa yang menaghik pasai mesjid ni ialah tempat ambik ayaq semayang dia. Tempat ambik ayaq semayang tu nampak sempoi saja tapi kemas dan bersih dan praktikal. Ni aku bubuh gambaq tempat ambik ayaq semayang dia. Kalau ada orang di kampung kita yang nak renovate tempat ambik ayaq semayang ,,aku ghasa boleh ciplak design ni kott!!. design nii memang baguih kalau utk oghang tua tua atau oghang yang ada masalah sakit belakang, atau buntut (whatever reason laaa..isyyhh ).. nak tegelak pulak dahh bila sebut sakit bontot nii ...

4 comments:

Ibrahim bin Said said...

Di masjid2 yang menitik beratkan hukum hakam, memang dilarang keras mengambil wuduk sambil berdiri. Di Masjid Pekan Kodiang misalnya telah lama mempraktikkan peraturan ini tapi binaan tempat duduk adalah dari jubin dan mozek saja.Siap dengan tanda amaran "jangan ambil wuduk sambil berdiri". Sapa2 yang ambil wuduk di situ nak kena pikiaq 2 tiga kali kalau nak ambil wuduk sambil berdiri. Dalam gambar ni nampak tempat duduk tu macam fibre glass. Canggih sikit la dengan kepala paip gajahnya.

xan said...

tempat duduk tuu dari fiber glass, senang nak basuh kalau kotoq

ghost_MaR said...

cun r temp wudhu' tuh ... kt mn temp nih mr xan ??? rmi muslim ker situ ???

xan said...

muslim sini ramai jgak. kebanyakan dari Arab, India, pakistan, Carribean Islands.. dan segelintir Msia mcm kita org nii ..