Sunday, January 18, 2009

Masuk Tahun Baru

sudah seminggu masuk tahun baghu..ni aku baghu nak mula tulis something. Minggu pertama dan kedua tahun baru ni memang sejuk sungguh, anak anak aku kata sejuk gila. Tak tau laa gila yang macam mana, tapi memang sejuk. Aku dok batuk dah 3 minggu tak baik baik lagi, dah habis macam macam ubat batuk aku langgah. Minggu lepaeh suhu jatuh sampai -30F = -35C, sejuk sampai ke tulanghitam, kata orang tua tua. Kalau dulu masa dok kampung, sejuk macam nii dok melengkaq macam ulaq sawa laa nampaknya. Tapi sini tak boleh buat peghangai macam tu , sejuk macam mana pun aktiviti kena jalan macam biasa jugak. budak budak tetap kena randok snow pi sekolah, orang pi kerja kena sampai tetap waktu kerja jugak, no-excuse kata oghang putih.
Ingat masa dulu, kalau lambat sampai sekolah, mula laa dok pikiaq macam macam alasan bodoh yang nak habaq dekat cikgu. Tapi cikgu ni pun memang dah biasa (dah laeh) dengan alasan budak budak, tak dan kita nak buka mulut lagi, dia dah jerkah .. haaa!!! hang ni pasai apa pulak ( buat buat sora garang )