Saturday, October 31, 2009

Cuba Skill Baru

aku dok tengok dekat website, ada software developer dok buat software utk iphone, blackberry dan boleh juae jgak, aku ingat nak cuba belajaq macam mana nak develop software untuk blackberry pulak.
Bila aku dok google, ada jugak mamat mamat ni yg rajin dok bagi tau cara depa mula mula belajaq nak develop software tuk blackbery, elok jgak tuu. Bukan senang nak dapat ilmu percuma.
Tadi aku baru download Java 2 SDK 4.7.0 utk cuba nasib dan ikut mamat tu punya tutorial .

Walaupun aku dah berumoq lebih 50 tahun, tapi umoq tidak menghalang utk aku belajaq teknik terbaru.

Thursday, October 8, 2009

Post Raya celebration

ghaya dah lama lepaeh, kueh ghaya pun dah tak dak dahh .. dah lama habeh. tapi oghang dok buat jamuan tak habeh lagi.
Minggu lepaeh ada majlis perjumpaan ghaya utk pelajar pelajar malaysia anjuran MSD chicago. Kami cuma participate tolong masak satu jenis lauk untuk majlis tu.
Minggu ni nampaknya ada makan lagi, ada kawan kawan baru dapat anak, jadi depa nak buat kenduri cukuq jambul dan juga aqiqah, dengaq kata nak buat marhaban sekali.

Musim luruh baru nak masuk, daun daun pun dah mula nak tukaq kaler, dan tak lama lagi dogoi laa pokok tu.

Sampai sini laa dulu...