Monday, September 8, 2008

Bulan Puasa


Bulan puasa nii kurang sikit masok ke blog, tak dak masa. siang keja dan kurang energy. mlm pulak kenyang dan mengantuk lagi kurang energy.

bulan posa ni, ada kawan kawan yang berminat utk jadi host utk buat tarawih di rumah rumah depa. Jadi aku dan beberapa kawan giliaq giliaq pi ghumah ke ghumah buat tarawih.
Buat tarawih di ghumah ghumah ni lagi ok dari buat di masjid, pasai lepas taraweh , boleh makan dan dok sembang sembang dan makan lagi dan makan dan makan dan makan.

Masak sama sama, makan pun sama sama. Dalam gambaq ni sdr Azmi tunjuk skill dia masak koew-teow kerang, sdr Fazli jadi apprentice.

8 comments:

HAMDIPERLIS said...

aku setuju gak ngan hang tuh,tapi kekedang tuh susah gak nak buat solat,,time makan tuh manyak yang makan tapi mai nak ibad ..aku pun rasa payah gak,,coz dah lantak sakan punyai sedap

xan said...

memang betoi pun..tapi bila dah dok tempat oghang nii... baik laa ada dari tak dak langsung.. dak kaa !!

HAMDIPERLIS said...

tapi kalau dah betahun tak berubah mana aci kena la ada skit baik dok takok lama mana nak jadi la

HAMDIPERLIS said...

ya la tapi kalu betahun mcm tuh mana aci kena ubah sikit ,,sini pun dah nak ubah dah dah lamaaa dah

HAMDIPERLIS said...

awat tak pakat pakat giliaq buat morey ka, buat stai kedah dengan bubuq kanji,roti keghai,baghu la melelh ayaq lioq

xan said...

Nak buat morey tu boleh..tapi balik balik rumah tu jgak ..pasai rumah lain tak dak garage besaq.. haha haha. aku lagi laa..dok tkt 3 mana nak ada tempat nak masak ..

ghost_MaR said...

best bc entry mr xan ... i love read another person xperience ...

xan said...

Ghost_mar, sebenarnya blog ni saja saya tulis utk past time.. lagi pun nanti bila tua boleh buat novel kot ..ha haha ha ..