Friday, August 29, 2008

Cost Cutting

laa ni semua baghang dah naik hagha bila hagha minyak naik. banyak pejabat yang mula kughangkan cost, ada yang mula bagi keja daghi ghumah (work from home), ada yang potong haghi keghja ( keghja 4 haghi seminggu) tapi keghja lebih masa untuk haghi haghi lain.
Aku pun cuba jgak cut-cost, aku akan buat keghja daghi ghumah (work from home). bila buat mcm tuu kughang laa sikit aku nak kena travel. Dengan kemajuan internet laju, aku boleh masuk ke opis punya computer dari ghumah. itu laa kemajuan sistem yang ada disini. Tapi keghja daghi ghumah bukan senang jgak, ada banyak gangguan dan jgak kena disiplin yang kuat.

selamat menyambut puasa utk semua keluarga dan sahabat handai jauh dan dekat diseluruh dunia. bila bulan posa nii tekenang kat arwah mak dan arwah pak aku. semoga allah mengampunkan dosa dosa mereka berdua. Amin.

No comments: