Sunday, June 3, 2007

Hydro-Gen



Haghi nii.. benda yang aku order tuu dah sampai Kanada (Hydro-Gen). Aku cuba cari space di bahagian enjin utk letak benda ni. Sebab mounting bracket tak ada.. untuk sementara waktu.. aku ikat saja dulu dengan wayar. Lain lain hook-up tak buat lagi.. Aku pun dah beli dari e-bay potassium KOH sebagai pemangkin (catalyst) utk pecahkan air (H2O) ke angin-gas hydrogen.
Aku akan cerita lagi perkembangan selepas ujian dan penggunaan selanjutnya ..
Kereta ;Isuzu Trooper LS II 4x4
Enjin : 3.2 L

1 comment:

KedahLaNie said...

kalau hang nak tau lanie teknologi nie banyak budak kat Sg Petani dok implement benda nie..

aku tgk depa guna botoi ayaq mineral utk isi ayaq sejok pastu pie sambung masuk kat kaburetor...

depa kata dapat sape minyak...
TAPI aku tak tau la keberkesanannya...