Sunday, May 9, 2010

mac - windows

aku tau ada oghang kata aku punya kontent ni banyak cakap pasai IT. apa nak buat , tu yang aku tau cakap, nak cakap pasai politik, sat ada oghang yang tak suka, sat ada pulak polis mai jengoi depan pintu, sat ada pulak yang kena bom, sat ada pulak yang hilang waktu malam, macam macam lagi laa. 
Jadi laa ni tok sah dok hingaq hingaq tulis macam macam, kalau kita ghasa boleh buat, kita buat saja.

balik ceghita pasai IT ni, aku dalam minggu ni dok belek belek imac ni, laa ni dok tengah pulun nak bagi apple dok boleh becakap dengan MSoft. pertama macam printer, file file yang aku dok simpan dekat external drive dekat pc yang dok run MS tu.
haghi ni lepas dok belek belek , tadi dah boleh dah aku print dari mac ke printer yang share di Msoft tu.. dan aku pun dah boleh link external drive yang dok connect di pc lain dalam ghumah ni.

aku ghasa, next , aku nak cuba buat iphone punya application pulak, dok nampak ghamai jgak oghang yng guna iphone, mana tau kot kot aku boleh belajaq buat application satu.

ok laa .. sampai tang ni dulu entry aku kali ni. saja jaa nak tulis nak bagi banyak sikit entry, tak tau nak tuleh menatang apa.

No comments: