Monday, May 24, 2010

Dual boot mac OS X and Window

kita semua tau yang apple computer dan jugak PC ( yang guna MS windows) tu memang tak sama semenjak dari dulu lagi. Pasai depa dua dua ni guna teknoloji yang berlainan.
Tapi semenjak computer apple ( mac ) dah guna chip intel, jadi peluang untuk berckp antara dua dua jenis pc ni agak cerah.
Minggu lepas, aku cuba buat dual-boot mac OS X and jugak Windows pada pc aku, jadi laa ni aku boleh guna dua dua operating system ni secara berganti ganti tanpa perlu beli apple computer mac.
Untung jgak dengan adanya kemajuan internet, kita boleh mendapat pengajaran secara percuma tanpa perlu pergi ke kelas atau pun tanpa perlu membayar duit untuk memperolehi ilmu pengetahuan. Disini lah kegunaan kemudahan internet untuk memajukan dirikan sendiri dibidang ilmu pengetahuan.

sekian dulu untuk kali ni ...

1 comment:

if@zm said...

so 2 2 OS ada dalam c??sama macam kita pakai win xp n linux?b4 masuk dos dia blh pilih nak masuk OS yg mana 1..mcm tu ka??
apa kelebihan MAC dgn ms

-saudara jauh