Thursday, July 31, 2008

Summer Holiday

Laa ni musim summer, semua mat-saleh sini seluloinya depa pi jalan jalan musim summer, pasai masa nii laa anak anak semua cuti panjang.
Aku pun dok pikiaq nak pi jalan sama jugak tapi dok pikiaq lagi mana nak pi pun tak tau.
Aku dah habaq dah dekat client aku, aku tak dak opis dlm 2 minggu. tapi tak boleh laa cuti lama lama nanti miss sorruu. tak dak keghja tak dak duit masyuukkk.
Aku ingat masa aku dok Msia dulu.. aku selalu dok pi jalan jalan cari ayaq-teghjun(waterfall laah!!).
Aku ghasa ayaqTeghjun yang aku suka pi masa dulu di Camang, Bentung ( masa tuu masih dlm kws hitam lagi.. nak pi situ kena lepas road-block army ).. laa dah ok kot.
AyaqTeghjun Sekayu di Trganu pun cantik jgak.. tapi banyak sampah sarap. maklum laa kiter ni bukan perihatin sgt pasal buang buang sampah ni. punggai tang mana dan saja. ha ha ha.
Tapi bila sebut pasai ayaqTeghjun, satu yang aku tak boleh lupa, bila kami pi ke Lata Jarom, dekat Lipis Pahang. masa kami sampai di Lata Jarom tu dah agak petang dlm jam 5:00 ptg. Kami rasa mcm best saja pasai tempat tu masa kami sampai tak dak oghang, mcm lengang saja, cuma kami famili saja yang dok mandi mandi situ, rasa mcm exclusive pulak. Lepas tuu datang laa dua orang bond ( polis) dekat kami, saja nak tau kami nak mandi berapa lama di situ, heran jgak kami. Tapi bond yang 2 orang tu tak kata apa apa cuma tunggu situ sampai kami habis. Bila on-the way balik, kami lalu satu kwn ghumah yang banyak polis disitu, yang kemudian kami dapat tau ghumah tuu tempat Mona fendi bunuh Dato .. apa nama pulak dah lupa.. Baru laa kami tau pasai apa masa kami mandi tadi tak ada orang ... hahhahah. Kalau kami tau ..sure kami tak pi mandi situ. Tu la dia.. akibat bila pi satu satu tempat tanpa buat survey awai awai.

3 comments:

MINA said...

Pi tanpa survey ... berhati-hati la no .

Ibrahim bin Said said...

Nampak gayanya dah bertambah pengunjung blog ni. Baguih la tu. Yang kerap dok komen bookeeper, mina dan ghost. Cuba tunjuk sama gambaq keadaan di sana. Kalu di Kedah ni dok korek-korek sana, korek-korek sini. Sepanjang jalan keretapi Tokai ke Aloq Staq melalui Alor Belat la dok correct-correct buat jalan rin keretapi berkembaq. Ada jugak ka kerja korek-korek dan buat pekan baru macam di Alor Staq la ada pekan baru nama macam di US - STAR GATE!!!! Mengalahkan mat saleh.

ghost_MaR said...

g lh niagara water fall ... huhuh