Thursday, July 17, 2008

Hydrogen Generator - Improved Design



Selepas, testing beberapa reka-bentuk, sekarang aku cuba improve design supaya nampak lebih canggih.. inilah design berbaru hydrogen-generator aku. Dibanding kan dengan tin Coke, tak banyak beza.. jadi dengan reka-bentuk yang terbaru, benda ni lebih senang utk di pasang dimana mana, tempat yang sempit di bahagian enjin ataupun di bahagian grill depan didepan radiator.
.. kali nii boleh bertanding di pasaran terbuka .. lol.

9 comments:

MINA said...

aku baru tau kerje hang .. dah pi kat older post hang ... baru tau hang ni baguih pasai ciptaan ni ... yang kali ni aku nampaq leh advanced sebab saiz dan funtion dia ,.... Congratulation... xan.. aku rasa ramai tak sedaq dengan kewujudan blog hang ni,,,

xan said...

trima kasih mina. susah nak cari orang yang appreciate idea baru. Satu sikap yang elok dan terpuji.. thanks once again.

Arif said...

cun2...ada mahu share partner...kah kah kah...

BookKeeper said...

en xaxn memang bagus pasal ciptaan..masa kat m'sia dulu dia penah 'bikin' enjin keta KE30 saya.. fuhh meletuppp.. :D

xan said...

hahah ..KE30 tu yang kena nyanyi sendiri tuu ker sbb tak der radio .

BookKeeper said...

masa tu mana ada lagi american inventor..

ghost_MaR said...

congrats dude ... good job ... skang nih ad gak org yg m'p'tikaikan R&D oleh institu2 t'tentu byk d'lakukan tp hanya beberapa jer produk R&D t'sebut yg berjaya d'komersialkan ... k'byk produk yg berjaya d'komersialkan ialah sykt2 luar ...

ghost_MaR said...

naper tah ... susah r nk taip klu dlm keadaan t'tekan ... nnt ak komen blk kasi en xan paham

ghost_MaR said...

skang nih ad gak org yg m'p'tikaikan R&D oleh institut2 t'tentu byk d'lakukan , tp hanya beberapa jer R&D t'sebut yg berjaya d'komersialkan & d'patenkn ... malangnya , ia berjaya dikomersialkan krn dana dari syarikat2 besar luar negara @ hasil tersebut telah menjadi hak milik syarikat luar negara ... lepas tuh , mula bising yang kita lebihkan org luar & x reti nk maju kn bangsa & negara sndr pd hal dh mmg salah kita sndr x b'minat dgn produk keluaran MAS ... tgk jerk mesin loji kelapa sawit ciptaan UniMAP ( kalau x silap lh ) ... syarikat luar negara yg x der kelapa sawit yg minat ... syarikat2 tempatan wat x reti jerk dgn usaha R&D tuh ...

sajer m'nunai kn janji ... dh habis m'luah kn p'rasaan ... huhuh ... m'isi kelapangan sebentar ... hohoh