Thursday, May 8, 2008

Loghat Kedah

Teghema kaseh dekat ghost_mar komen pasai loghat kedah yang pekat sgt. Sebenaqnya aku cuba nak kekal kan loghat asai kedah sebanyak mungkin. Maklumlaa kita nii 'oghang-lama'. Tak beghapa selesa dengan perkataan moden.
Kalau nak ikut, loghat aku pun dah banyak yang tak 'original' pasai dah lama dok idup merempat di tempat oghang.

Tadi aku ada terjumpa satu blog habaq pasai oghang kedah http://www.kamuskedah.blogspot.com/. Kalau sapa sapa nak tau asai usui oghang kedah boleh pi tang tuu.

Till next time .... Wasallam

2 comments:

iza~de~bintang said...

First time mai tang ni. Dok search pasai cikgu2 lama di SP, tersampai tang ni pulak. Amboi memang pekat slang kedah no..tapi tak pa jugak la, biaq lain dari yang lain :)

ghost_MaR said...

aduh ... nama cek pn der sebot ... terperasan kejap ... :)