Tuesday, March 24, 2009

Suka Pomen


aku ghasa sebutan 'pomen' ni tak ghamai yang tau kot. 'pomen' ni kalau bahsa oghang puteh dia kata 'repair' laa .. lagi satu sebutan ialah ghongkah ( rongkah) .. lagi dahsyat dari 'pomen'. ghongkah .. jahanam punah teghuih. macam tupai baiki labu laa .. makan pebaik makin tak jadi guna.

minggu ni ..laptop aku buat hal lagi.. tempat letak lcd tu pulak yang longgak .. (hinge). aku dok google , memang masalah biasa hinge tu longgak, bila aku kelebek kelebek baghu laa tau,, rupa rupa nya dia punya tempat sangkut tu dah pecah, lagi satu masaalah lag, kena beli spare part utk tu pulak. bila aku pi google, yang heran tuu.. ada pulak makhluk yang dok juae part utk ni kat internet..laaa heran sungguh macam mana dia boleh tepikiaq nak juae part ni.
jadi solution sekarang... ambik drill, koghek lubang, ambik dawai ..ikat saja... kedekut nak keluaq duit. end results ..works as new .

No comments: