Sunday, June 15, 2008

Power outage, power surge

Laa ni di US tengah dok beraleh musim, nak tukar dari musim bunga nak ke musim panaeh. Seluloi kalau bila masa nak tukaq musim, cuaca jadi kelam kabut sikit, sat ujan sat panaeh. Laa ni dalam 2, 3 hari nii selalu kena kilat dan angin deghaeh. depa sini kata thunder-storm. Tornado pun banyak jugak tahun ni. Bila jadi mcam tuu seluloi jadi power-failure and power-surge. PC aku pun dah ghosak sebiji pasai power-surge. dah hantaq pi kedai sebab dok ada gerenti lagi. Aku beli computer tu pun dah 3 tahun dahh.. tapi ada gerenti lagi kedai tu kata. Apa lagii kita pun hantaq kedai laa ..lagi pun free. Aku dok ingat nak kena kena pasang ups , sat ni kalau power failure pun aku selamat.

No comments: