Tuesday, November 20, 2012

Tanah Paling Hujung Selatan Tanah Besar Asia

Minggu lepas, aku dengan keluarga aku pi jalan makan angin sambil berehat bersama keluarga , bini, anak anak , cucu dan juga beberapa saudara , ke Johor Bharu. Selepas aku mem bye-bye keluarga naik bas ( untuk ke Spore), aku memang tidak mengikut depa pi Singapore, aku sudah ada plan aku sendiri.

Aku memandu kereta dari JBharu terus ke satu tempat bernama Tanjung Piai , disitu terdapat Tanjung Piai National Park.

Tanjung Piai , adalah tempat paling penghujung selatan Tanah Besar Asia yang bermula dari China.

Seperti kebiasaan, aku suka ambik gambaq gambaq bila aku pi jalan jalan ke tempat yang aku ghasa menarik.

Pasai gambaq gambaq tu banyak sangat aku tak boleh nak upload ke blog ni, jadi aku link kan saja ke facebook album.



gambaq gambaq tu aku pun post di facebook , jadi aku rasa , aku post kan URL dia saja disini.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.4846897890284.2192610.1232031815&type=3
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.4846897890284.2192610.1232031815&type=3


Mungkin tak ghamai yang tau kedudukan Tanjung Piai yang sebenaq benaqnya.




Inilah mercu tanda di tanah penghujung paling selatan tanah besar Asia, di Tanjung Piai,Johor




No comments: