Sunday, November 25, 2012

Khasiat Buah Delima

Buah Delima seperti yang kita tahu, seperti yang diberitahu oleh orang orang tua kita dan juga tok guru kita mempunyai bahan penawar untuk penyakit penyakit di dunia ini.

Aku masih ingat lagi masa aku kecik kecik dulu, lebih kurang 50 tahun yang lalu, aku cuma dapat merasakan buah delima bila ada orang balik dari menunaikan fardhu haji di Mekah. Masa dulu dulu kalau orang pergi ke Mekah akan bawak barang barang bermacam macam sebab dia orang pergi ke Mekah dengan menaiki kapal laut, bukan seperti sekarang , orang pergi dengan kapal terbang.

Mak aku selalu pesan, kita kena makan setiap ulas isi delima tersebut, kerana salah satu daripada biji delima tersebut ada 'delima' yang boleh jadi ubat, tapi kita tak tau yang mana satu.
Itu ada ilmu yang terdapat dimasa itu.

Sekarang ini dengan kemajuan teknoloji, ilmu pengetahuan sudah boleh disebarkan dengan lebih mudah.
Menurut kata ustaz, sebenarnya yang menjadi bahan ubat pada buah delima tersebut ialah sarang tempat ulas delima duduk, sarang yang berbentuk sarang lebah.

Aku baru berjumpa dengan satu product yang dibuat daripada seluruh buah delima , whole fruit, juice buah delima.
Jenama product tersebut ialah POMEPURE , kerana ia adalah 100% pure fruit juice.

Juice delima ini, sememang baik untuk meningkatkan prestasi hormon didalam badan kita, terutama yang berpenyakit kencing manis.

Oleh kerana, aku percaya produk ini dapat membantu semua orang dari segi kesihatan, aku telah menjadi ahli dan sekali gus menjadi pengedar . Untuk mereka yang berminat untuk mengetahui tentang product pomepure ini boleh lah menghubungi aku di talian  016-443-9314 atau email ke :  azizansaid@hotmail.com   atau ke facebook  https://www.facebook.com/pompure.buahdelima.3?ref=tn_tnmn


1 comment:

xan said...

Terima kasih pada en Azmi kerana menghubungi saya tadi untuk membeli juice delima untuk ibu beliau yang sedang sakit di kampung. Menurut kata en Azmi, ibu beliau beransur pulih dari sakit setelah minum juice pomepure delima yang diberikan oleh seorang rakan. Beliau menalipon saya untuk mendapatkan stok baru, saya nasihatkan supaya beliau menjadi ahli kerana dapat menikmati harga ahli yang lebih murah.
Insya Allah , ibu beliau beransur pulih .