Friday, November 6, 2009

laptop slow

kemaghin dok sembang sembang dengan kawan ni, ceghita punya ceghita , dia pun buka ceghita pasal pc dia slow nak mampus, dia minta tolong tengok kan pasai apa pc dia slow sangat.
Dia dok sughoh tambah memory kot kot boleh bagi laju sikit. Aku habaq kat dia, bawak mai dekat aku buang 2 , 3 haghi kaa.. bagi masa dekat aku, aku boleh tolong ghodak mana mana yang patut.
Tapi kalau dia nak cepat cepat aku habaq dekat dia ..pi hantaq kedai laa.
Tu laa masalah oghang ni, bila sughuh kita buat kerja , nak kejan kejan sughuh siap cepat cepat, aku tau dah, kalau hantaq pi kedai pun depa ambik masa 2, 3 haghi jugak, dah tuu kena bayaq lagii ..
Jadi pasai PC slow ni .. banyak remeh temeh nya ..nak kena check registry dia, nak kena tengok kot kot ada missing path ..aiieeesshhh macam macam lagi laa.. tu pasai kedai chas sampai beratus$$$ untuk buat kerja tu, bukan senangg.

untuk weekend nii..aku ghasa aku kena dok kelebek PC tu .

Ok laa.. untuk kali ni.

2 comments:

Detguaq said...

Salam Bang Zan,

Lama tak hantaq komen. Bukan tak bukak blog abang, selalu buak.

He he he....kejan. Tang kita depa suroh sabaq, kena tang depa, kejan kita siang malam....
jom join fb saya! hanya search detguaq kat facebook.

xan said...

Detguaq ..nanti saya pi search dkt FB .. elok jgak bagi ramai kwan boleh jgak dok kelih oghang lain punya activiti