Monday, May 4, 2009

Jiran sekeliling

selalunya bila kita nak pindah satu satu tempat, kita selalu kena dok pi jengok tempat tempat tu nak tengok macam mana kawasan situ dan jugak jiran jiran situ, laa ni dengan ada kemudahan internet kita dah boleh dok pi riki riki dulu dari jauh kawasan situ pasai dekat google map dah boleh tengok gambar kawasan tu.. umpamanya kawasan yang aku baru pindah ni.. kalau sapa sapa nak cuba jengok jengok pun boleh jgak .. ini kawasan rumah aku yang baghu pindah..ok jgak kawasan ni.. dekat dengan kedai kedai juae makanan halal .. (satu lagi.. gambaq dibawah ni boleh drag kelilin.. tekan button mouse dan drag kiri kanan ikut suka hati kot mana nak pi ..)

View Larger Map

2 comments:

Ibrahim bin Said said...

Susah nak tengok peta tu. Sebab tak tahu nak tengok kot.Dia dok musing. Kereta di sana besaq2 belaka. Tak nampak pun kereta kancil ka, kelisa ka. Di Alor Setar la ni kereta kancil cukup banyak. Boleh jadi pasai jimat minyak kot. Ada ka orang Melayu/Islam di situ sampai ada kedai barang halal.

xan said...

orang islam ramai, ada buka restoran, kedai barang runcit, kedai daging..tapi kedai melayu tak ada .. pasai orang melayu ni tak pandai sgt bisnes bisnes nii... takut rugi, takut tak ada org melayu, takut tak ramai org masuk , pendek kata ,, mcm mcm jenis takut .