Tuesday, June 7, 2011

Welcome June

pejam celik, pejam celik dah pun masuk bulan Jun, pusin balik belakang, cuba pikiaq apa yang aku dah capai selama lima bulan yang lepaeh?.
aku ghasa, ada banyak juga benda benda baghu yang aku belajaq and put into practice tahun ni, contoh nya macam ajax, jquery, dan juga php. Aku sudah dapat satu bisness dekat LPark tu handle dia punya computerization utk bisness operasi dia, laa ni company tu banyak rekod activiti bisness dia ataeh kertas, jadi aku dah develop satu sistem untuk depa supaya depa dapat transfer operasi dia ke paperless, kalau 100 peratus paperless pun , sekurang kurang nya less-paper.
mungkin aku tak boleh nak bagi tau banyak pasai client aku tu, pasai aku dah sign agreement yang depa pangge 'Non Disclosure' , makna nya apa yang kita tahu pasai bisness dia kita tak boleh nak cakap dekat orang. Aku ghasa memang itu penting, terutama untuk kerja jenis aku, yang akan dapat meneliti segenap aspek bisness dia, supaya aku tidak pulak pi juae information yang aku dapat tu kepada pihak 'lawan' dia pulak.
Kita yang berkerja sebagai 'contractor' kena patuh dengan etika kerja kita supaya client client kita rasa selamat berurusan dengan kita dimasa masa akan datang.

nampaknya tak lama lagi , bulan posa akan jengoi pulak .. tahun ni nampaknya kami di chicago akan posa dalam musim panas ( summer).


2 comments:

Paktehbabatok said...

Jan,posa di US raya pon di sana ka, tak balik sat?

xan said...

Bari,

nampaknya tawun ni aku posa dan ghaya di US lagi laa nampaknya, duuuugaaaannn .. tapi i/allah ujung tahun ni kami semua pindah balik Msia.. boleh laa ghaya sana.. nanti aku nak pi visit hang ..