Wednesday, March 31, 2010

Webserver kat rumah

minggu ni aku cuba buat webserver kat rumah aku. aku cuba linkkan webserver tu ke internet.
Tujuan aku buat mcm tu, supaya aku boleh buat photo gallery, dan saudara mara di tempat lain boleh mai kelih gambaq gambaq kami. Ni dia url untuk webserver tu, http://azizans.dyndns.info/gambar/.

tu saja utk entry kali ni.

4 comments:

Detguaq said...

Salam Bang Zan,

Huajn dah mola lebat. Aloq nak kena belat, kalau tak ayaq tak masuk petak!

He he he...tu cerita dolu...la ni depa ada jadual yangikut arahan MADA.

Pasal gambar-gambar tu ok gak. Tapi kalu boleh yg hat gelap tu edit sikit brightness dia. Apa-apapun Tahniah utk gambar. Saya juga ada tengok vid clip psl skype tu...tapi tak jelas sanagat apa yang berlaku...errr mungkin tak dak skrip kot...biasalah sayapun kalau komen mcm pro...tapi amatur kelas kampong gak...

Hi bilalah nak leh pi amerika nu.....Sabah Serawakpun tak sampai-sampai lagi..

siberangan said...

Kita suka tengok Unvsl Studio. Tapi Zan tak ambik gambaq kejadian sebenaq The Ten Cmnmend, The Shak, Towrng Inferno, King Kong dan banyak sean yang dipersembahkan disitu.

Dapat tengok gambaq tu, baru tau kata Nabi Musa lalu ataih laut, depa buat camana.

Disnyland, awat tak tunjuk gambaq naik bot ghimba, jumpa segala gajah, ghimau, boya dan macam2 lagi.

Lasvges, kena tunjuk beghapa ghibu slot mesyin bawah hotel yang 6000 bilik tu.

Niii.., Zan dok tunjuk gambaq pi belah buat apa?

xan said...

pasai universal studio tuu.. depa bukan bagi ambik gambaq masa dlm show tuu.. kami sini ikut arahan, kalau depa kata x boleh ambik gambaq..kami x cuba cuba nak curi curi ambik..dah terlatih mcm tuu dahh ..

xan said...

Det:..thanks.. actually ..x dak masa lagi nak edit..ni baghu cuba my webserver .. not so much on the content.. itu content boleh edit bila ada masa..
Webserver ni pun letak tepi dapoq saja.. hahaha