Friday, February 12, 2010

Projek 'lanun' hujung minggu

aku dok pikiaq, apa aku nak buat ujung minggu ni. Aku ingat nak pi kelebek kelebek wii console tu dan nak pasang mod chip. jadi bila dah pasang mod chip, aku boleh laa download game dan burn ke DVD. jadi tujuan mod-chip ialah untuk tipu Wii drive, konon konon yang dvd yang ada dalam drive tu ialah dvd original. Hai macam macam cara nak tipu ni. Untuk tujuan tu, aku dah pun order mod chip online dari Kanada. Tadi dah sampai dengan UPS.
Aku sebenarnya saja nak tengok sama ada aku boleh buat benda ni atau tidak, itu saja tujuan asai.

video setelah berhempas pulas, akhirnya aku berjaya jugak untuk membogelkan wii console tu, dan pasang mod chip yang aku order melalui internet. yang penting sekali kita kena pastikan kita buat dokumen ( catit) apa yang kita buat untuk membuka, supaya bila nak pasang nanti senang. kita cuma ikut aturan seperti yang kita buat semasa membuka tadi.
Hasilnya, aku berpuas hati dengan susah payah tadi, laa ni aku dah boleh download wii game dan burn dvd sendiri. Berjaya jugak aku jadi lanun.

sekian utk kali ini.

No comments: