Thursday, December 31, 2009

DIY - weekend mechanic


minggu lepaeh van aku buat ghagam lagi.. tak boleh nak start pasai sejuk sgt. tahun lepaeh pun jadi jgak macam tu. Cuba pi check dekat internet, memang masalah yang common utk van jenis ni. masalah dengan ignition switch dia. Tadi baghu pi dekat tempat potong-kereta ( junk-yard) pi caghi ignition switch .. mamat tu bagi setongkoi switch dengan wayar wayar sekali.
Jadi minggu ni ( cuti awai tahun 2010) aku kena dok pomen benda ni, rongkah yang lama, lepaeh buboh yang 'baru' ni.

No comments: